06 loka Hedonismia luontoäidin helmassa

Metsäretkeilyn ei aina tarvitse olla hyttysten syötävänä olemista, huonojen eväiden särpimistä, vuotavia kumisaappaita, eksyksissä harhailua ja tihkusateessa palelemista – luonnossa olemisesta voi nimittäin myös nauttia!

Yksi parhaista, ellei jopa parhain, keino tähän on pakata reppuun mukaan pieni teekannu sekä muutama pussillinen oivallista kiinalaista luonnonyrttiä, esimerkiksi Xihulongjing-, Biluochuen-, Lushan- ja Tiantaishan-teelaatuja.

Retkikeitin valmistaa Näsijärvenkin vedestä sopivan lämpöistä uutetta tuossa tuokiossa, sen jälkeen vain lehtien oikeaoppinen huuhtelu, muutaman kymmenen sekunnin gongfu-haudutus ja voila – täydellinen teenautinto on valmis!

Sopii nautittavaksi hyvässä seurassa erityisesti kallioisilla rinteillä ja käppyräisillä mäntykankailla, joiden visuaalinen ilme muistuttaa kiinalaisia shanshui-maalauksia.

Vihje: oolong-laatujen hauduttaminen onnistuu myös kiehuvassa vedessä, mikä helpottaa teen valmistamista, mikäli vedenlämpötilamittari on kiireessä unohtunut kotiin. Ei siis muuta kuin metsään ja nauttimaan.

 

BlogiLow001_01